Οδοντιατρείο κλινικών εφαρμογών Laser

φιλοσοφία

Αγαπητοί μου φίλοι και φίλες

Πρωταρχικός στόχος της οδοντιατρικής του 21ου αιώνα είναι η επιτυχία και η διατήρηση ενός άριστου επιπέδου της στοματικής μας υγείας, και κατά συνέπεια η επίτευξη ενός υγιούς, φυσικού και όμορφου χαμόγελου, που αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της προσωπικότητας του καθενός από εμάς. Η σύγχρονη επιστήμη και τεχνολογία συμβάλλουν σημαντικά στην προσπάθεια μας αυτή. Ζούμε πια σε μια εποχή όπου τα Laser έχουν σχεδόν πλήρως αντικαταστήσει τον οδοντιατρικό τροχό και το χειρουργικό νυστέρι, με εφαρμογές σε όλες τις ειδικότητες της οδοντιατρικής (λεύκανση δοντιών, αισθητικές και πλαστικές επεμβάσεις, σφραγίσματα, θεραπεία υπερευαισθησίας των δοντιών, θεραπεία ουλίτιδας και περιοδοντίτιδας, απονευρώσεις, θεραπεία άφθας και έρπητα, αποχρωματισμός ούλων, βιοδιέγερση και οστική ανάπλαση, Low Level Laser Therapy (LLLT), θεραπεία περιστεφανίτιδας, χειρουργικές επεμβάσεις και πολλά άλλα), και η αισθητική οδοντιατρική έχει μπει για τα καλά στην καθημερινότητα μας.

Για όσους από εσάς αποφασίσετε να εμπιστευτείτε στα χέρια μου τη φροντίδα της υγείας του στόματος σας, θα ήθελα να πω δύο λόγια για τον εαυτό μου και για τον τρόπο που σκέπτομαι και λειτουργώ. Κατ’ αρχήν, δεν πιστεύω ότι έχει ιδιαίτερη σημασία αν αυτή η κοινή μας πορεία θα έχει σύντομη ή μεγαλύτερη χρονική διάρκεια. Αυτό που πιστεύω ότι έχει σημασία είναι να γνωρίζετε ότι θα βρίσκομαι συνεχώς στο πλευρό σας, με απόλυτο σεβασμό στα οδοντιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε και ακόμα και στον φόβο που ίσως να έχετε απέναντι σε κάποιες οδοντιατρικές πράξεις. Σκοπός μου είναι να αντιμετωπίσουμε και να θεραπεύσουμε, με τους πιο σύγχρονους και αποτελεσματικούς τρόπους που υπάρχουν σήμερα, τα προβλήματα της στοματικής σας υγείας και ταυτόχρονα να διαλύσουμε τους τυχόν φόβους σας, γιατί μετά από τη σωστή μας συνεργασία, δεν θα έχουν πια λόγο ύπαρξης.

Στη συνέχεια, θα ήθελα να σας κάνω γνωστά μερικά σύντομα βιογραφικά μου στοιχεία. Γεννήθηκα στη Μυτιλήνη το 1964, από πατέρα Μυτιληνιό και μητέρα Αθηναία. Και οι δύο μου γονείς ήταν γιατροί και ήταν φυσικό να ακολουθήσω και εγώ, όπως και η αδερφή μου Ιφιγένεια την ίδια πορεία, όπως γίνεται πολύ συχνά στη χώρα μας. Κατοικώ στην Αθήνα από το 1978 και αποφοίτησα από το Β΄ Λύκειο Νέας Ιωνίας το 1981. Το 1989 αποφοίτησα από την Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου της Αθήνας. Διατηρώ ιδιωτικό οδοντιατρείο στη Νέα Ιωνία από το 1991, μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου υποχρεώσεων, και έχω συνεχή συμμετοχή σε επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες γύρω από την επιστήμη μου. Με τα οδοντιατρικά Laser ασχολούμαι από το 1997 σε επίπεδο ακαδημαϊκό, ενώ στο ιατρείο μου χρησιμοποιώ Laser από το 2004, μετά από σύντομη εκπαίδευση στη Γερμανία. Το 2008-2009 εξειδικεύτηκα στη χρήση όλων των οδοντιατρικών Laser σε όλες της εφαρμογές και ειδικότητες της Οδοντιατρικής, στο Πανεπιστήμιο του Άαχεν Γερμανίας (Master of Science in Lasers in Dentistry, AALZ / RWTH Aachen University), που είναι ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα των Laser. Το 2013-2014 ολοκλήρωσα το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών εξειδίκευσης στην Εμφυτευματολογία της ITI (International Team for Implantology). Σήμερα το οδοντιατρείο μου είναι εξοπλισμένο με όλους τους σύγχρονους τύπους οδοντιατρικών Laser, για κλινικές εφαρμογές σε όλους τους τομείς της Οδοντιατρικής, από σφραγίσματα, ενδοδοντικές και περιοδοντικές θεραπείες, μέχρι λεύκανση και πλαστικές αισθητικές επεμβάσεις,  ενώ παράλληλα προσφέρονται υπηρεσίες και με συμβατικές μεθόδους, ή συνδυασμό συμβατικών μεθόδων και Laser.

Αγαπώ, όπως ίσως και πολλοί από εσάς άλλωστε, τη μουσική, τον κινηματογράφο, τον αθλητισμό και διάφορα άλλα, αλλά πιο πολύ από όλα, αυτό που με διακρίνει είναι το πάθος μου για τη γνώση και την τελειότητα. Αυτό ακριβώς με χαρακτηρίζει και στον τρόπο που ασκώ το οδοντιατρικό μου “λειτούργημα”: τακτική και προσεκτική εργασία, “μανία” με την καθαριότητα, η χρήση των καλύτερων δυνατών υλικών και τεχνικών, και η αναζήτηση του τέλειου δυνατού αποτελέσματος. Τόσο εγώ προσωπικά, καθώς και το υπόλοιπο προσωπικό του οδοντιατρείου επιδιώκουμε πάντοτε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τον κάθε ασθενή μας. Νοιαζόμαστε για τα προβλήματα, συμμεριζόμαστε τις φοβίες του και τις δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζει, και τον φροντίζουμε όπως έναν δικό μας άνθρωπο. Και τον αισθανόμαστε πραγματικά έτσι, γιατί από τη στιγμή που μας εμπιστεύεται την φροντίδα της στοματικής του υγείας, γίνεται και αυτός ένα ενεργό μέλος της ομάδας μας με τον κοινό στόχο, δηλαδή ένας δικός μας άνθρωπος.

Επειδή ασκώ την οδοντιατρική περισσότερα από 23 χρόνια πια, γνωρίζω πολύ καλά ότι κανείς δεν “συμπαθεί” ούτε τον τροχό, ούτε τις ενέσεις και τις βελόνες και φυσικά ούτε και τον πόνο. Θα ήθελα απλώς να υπογραμμίσω ότι ούτε και εγώ τα συμπαθώ. Ίσως μάλιστα να τα αντιπαθώ και περισσότερο από αρκετούς από εσάς. Η χρήση των οδοντιατρικών Laser και μάλιστα η επιλογή του πιο κατάλληλου για την κάθε εφαρμογή, μας δίνει τη δυνατότητα να ελαχιστοποιήσουμε και τις περισσότερες φορές να εξαλείψουμε τελείως τόσο τον πόνο, όσο και την ανάγκη για αναισθησία ή για χρήση του τροχού, και μάλιστα επιτυγχάνοντας πολύ καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. Αλλά ακόμα και στις ελάχιστες περιπτώσεις που η χρήση των συμβατικών μεθόδων κρίνεται αναγκαία, είμαι στη θέση να σας διαβεβαιώσω ότι και αυτό γίνεται συνήθως χωρίς την ανάγκη αναισθησίας και τις περισσότερες φορές χωρίς καθόλου πόνο. Και είμαι στη θέση να δίνω αυτή τη διαβεβαίωση, γιατί το αποτέλεσμα της χρήσης των εργαλείων δεν εξαρτάται μόνο από τα εργαλεία, αλλά τις περισσότερες φορές από αυτόν που τα χρησιμοποιεί και πώς τα χρησιμοποιεί. Συνδυάζοντας λοιπόν το επιστημονικό υπόβαθρο με τη σωστή πρακτική εφαρμογή, θα ήθελα να σας προτείνω να αφήσετε το άγχος σας σε εμένα. Γιατί ενώ το δικό σας “άγχος” δεν προσφέρει τίποτα το χρήσιμο, το δικό μου “άγχος” γίνεται δημιουργικό και μετατρέπεται σε προσοχή και “φροντίδα” για τον – μην ξεχνάτε! - δικό μας άνθρωπο!

Στράτος Τζάννου

Custom Weight: 
3