Οδοντιατρείο κλινικών εφαρμογών Laser

Οδοντιατρική θεραπεία και παιδιά

Τα παιδιά είναι μια ειδική ομάδα ασθενών. Συνήθως είναι ιδιαίτερα αγχωμένα, ειδικά κατά την πρώτη τους επίσκεψη στο οδοντιατρείο. Αυτό μπορεί να οφείλεται είτε στο φόβο τους για κάτι που δεν έχουν δοκιμάσει ξανά, είτε σε προηγούμενες δυσάρεστες εμπειρίες από κάποιον άλλον οδοντίατρο ή ακόμα και από τον παιδίατρο, ενώ μερικές φορές μπορεί να προέρχεται από ιστορίες που έχουν ακούσει από τους συγγενείς τους. Η προσέγγιση των παιδιών δεν είναι καθόλου δύσκολη. Απλώς συνήθως χρειάζεται να διαθέσει κανείς λίγο περισσότερο χρόνο και να δείξει κατανόηση, και τελικά τα παιδιά γίνονται η πιο συνεργάσιμη ομάδα ασθενών.

Συνήθως η πρώτη επίσκεψη είναι καθαρά επίσκεψη γνωριμίας με τον οδοντίατρο, με πολλή συζήτηση και ενημέρωση για τις σύγχρονες ανώδυνες θεραπευτικές μεθόδους και τεχνολογικά μέσα που έχει στη διάθεση του. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη συνειδητοποίηση από τα παιδιά της αξίας της στοματικής υγιεινής και της πρόληψης. Μπορεί να χρειαστεί να διαθέσουμε και μια δεύτερη επίσκεψη για το σκοπό αυτό, στην οποία μπορεί να γίνει και μια φθορίωση, κάτι που τα περισσότερα από αυτά το βρίσκουν διασκεδαστικό και νόστιμο. Αυτό έχει ταυτόχρονα σαν αποτέλεσμα την απομυθοποίηση του άγνωστου και διώχνει μακριά όλους τους φόβους τους. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο προσέγγισης γινόμαστε φίλοι με τα παιδιά, δενόμαστε μεταξύ μας, και πετυχαίνουμε μια άριστη συνεργασία.

 

Στα παιδιά μπορούν να γίνουν όλες οι θεραπείες της Παιδοδοντίας και σχεδόν όλες οι μορφές οδοντιατρικής θεραπείας που γίνονται και στους ενήλικες. Συνήθως αποφεύγουμε να κάνουμε λεύκανση στα παιδιά, καθώς δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο νόημα να γίνει. Οι περισσότερες από αυτές τις θεραπείες γίνονται με Laser. Ειδικά μάλιστα η χρήση των Laser στα παιδιά τα ενθουσιάζει ακόμη περισσότερο, καθώς αποφεύγουν έτσι την αναισθησία και τις βελόνες.

 

Custom Weight: 
1