Οδοντιατρείο κλινικών εφαρμογών Laser

Η πρώτη σας επίσκεψη

Η πρώτη σας επίσκεψη αποτελεί τη βάση της μελλοντικής μας συνεργασίας, με κεντρικό της στόχο τη φροντίδα της υγείας του στόματος σας. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, δίνω τεράστια σημασία σε αυτήν την πρώτη επίσκεψη.

Η πρώτη αυτή επίσκεψη συνήθως διαρκεί περίπου 30-45 λεπτά. Αφού λάβουμε ένα πλήρες Ιατρικό και Οδοντιατρικό ιστορικό, και 4 αρχικές φωτογραφίες της στοματικής σας κοιλότητας, θα συζητήσουμε μαζί τα προβλήματα που σας απασχολούν, καθώς και τις προσωπικές σας ανάγκες και επιθυμίες σχετικά με τη στοματική σας υγεία. Θα συζητήσουμε ακόμα για τους τυχόν φόβους και τα άγχη που μπορεί να σας προκαλούν κάποιες οδοντιατρικές πράξεις, καθώς και για τις ανώδυνες μεθόδους που μας παρέχουν σήμερα η σύγχρονη Οδοντιατρική και τα Laser, με αποτέλεσμα να αποφεύγουμε όλα αυτά που σας αγχώνουν ή σας φοβίζουν.

Αφού γνωριστούμε, θα προχωρήσουμε σε έναν πολύ προσεκτικό κλινικό έλεγχο της στοματικής σας κοιλότητας, ξεκινώντας πάντα από τα σημεία που μας υποδείξατε εσείς οι ίδιοι. Φυσικά, εάν έχετε κάποιο επείγον πρόβλημα, θα προχωρήσουμε αμέσως στην αντιμετώπιση του. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης την ψηφιακή ενδοστοματική κάμερα για να δείτε και εσείς στην οθόνη του υπολογιστή τα προβλήματα που θα εντοπίσουμε, καθώς και το διαγνωστικό Laser DIAGNODENT, ή τη διαγνωστική κάμερα VISTA PROOF για να εντοπίσουμε τυχόν κρυμμένες τερηδόνες, ή για να ξεδιαλύνουμε αν κάποιες ύποπτες βλάβες είναι ενεργές τερηδόνες και χρειάζονται αποκατάσταση (σφράγισμα), ή όχι. Εάν χρειασθεί σε κάποια σημεία, μπορούμε επίσης να βγάλουμε ψηφιακές ενδοστοματικές ακτινογραφίες, ή ακόμα να τις επεξεργαστούμε με το ειδικό πρόγραμμα στον υπολογιστή, ώστε να καταλήξουμε στη σωστή διάγνωση. Άν πιστεύετε ότι αντιμετωπίζετε αρκετά προβλήματα στο στόμα σας, ή ότι πάσχετε από κάποια περιοδοντική πάθηση, θα ήταν χρήσιμο να έχετε μαζί σας και μια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία (κατά προτίμηση ψηφιακή), αν και αυτό μπορεί να γίνει και σε μια από τις επόμενες επισκέψεις σας, εφόσον κριθεί σκόπιμο. Μπορεί επίσης να χρειασθεί να λάβουμε διαγνωστικά αποτυπώματα της οδοντοστοιχίας σας και φωτογραφίες του χαμόγελου σας.

Αφού ολοκληρωθεί η εξέταση, θα συζητήσουμε μαζί για τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της στοματικής σας υγείας, καθώς και για το κόστος της κάθε μιας από αυτές. Θα σας δώσω επίσης όλες τις απαραίτητες γνώσεις, ώστε να μπορέσετε να αξιολογήσετε και μόνοι σας τις προτεινόμενες αυτές εναλλακτικές λύσεις και να διαμορφώσετε μια σωστή άποψη για το τι εσείς θέλετε, και τι πιστεύετε οτι είναι το καλύτερο για το στόμα σας.

Για ιδιαίτερα αγχώδεις ασθενείς, καθώς και για παιδιά, που και αυτά είναι συνήθως αγχωμένα (είτε λόγω του φόβου τους για κάτι που δεν έχουν δοκιμάσει ξανά, είτε λόγω δυσάρεστων προηγούμενων εμπειριών από κάποιον άλλο οδοντίατρο ή ακόμα και από τον παιδίατρο), συνήθως η πρώτη επίσκεψη είναι καθαρά επίσκεψη γνωριμίας με τον οδοντίατρο, καθώς και με τις σύγχρονες ανώδυνες θεραπευτικές μεθόδους και τεχνολογικά μέσα που έχει στη διάθεση του. Μπορεί να χρειαστεί να διαθέσουμε και μια δεύτερη επίσκεψη για το σκοπό αυτό, ώστε να μπορέσουμε μαζί να διώξουμε τους φόβους τους, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς, με τα σημερινά δεδομένα δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Ειδικά για τα παιδιά, ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η συνειδητοποίηση της αξίας της στοματικής υγιεινής και της πρόληψης και γι’αυτόν ακριβώς το λόγο ξεκινάμε συνήθως τη γνωριμία μας με συζήτηση και ενημέρωση καθώς και με μια φθορίωση στη δεύτερη επίσκεψη, κάτι που τα περισσότερα από αυτά το βρίσκουν διασκεδαστικό και νόστιμο. Αυτό έχει ταυτόχρονα σαν αποτέλεσμα την απομυθοποίηση του άγνωστου και διώχνει μακριά όλους τους φόβους τους. Ακολουθώντας αυτή τη μέθοδο προσέγγισης γινόμαστε φίλοι με τα παιδιά, δενόμαστε μεταξύ μας, και πετυχαίνουμε μια άριστη συνεργασία.